یادداشت های یه آسمونی
ه گزارش خبرنگار شهابنیوز؛ سرمقاله روز پنجشنبه (24 بهمن ماه) روزنامه کیهان که در آن از احتمال ترور سید محمد خاتمی توسط «اصلاحطلبان تندرو» سخن گفته شده و سرنوشت بینظیر بوتو مورد اشاره قرار گرفته بود؛ با واکنش شدید حامیان آقای خاتمی مواجه شد. این واکنشها از اظهارات عبدالواحد موسوی لاری وزیر اسبق کشور که خواستار «برخورد» دستگاه قضایی شده بود فراتر رفت و به آن جا رسید که مجمع روحانیون مبارز نیز در بیانیهای شداد و غلاظ خواستار برکناری مدیران روزنامه کیهان شد. مجمع روحانیون در این بیانیه بیسابقه هشدار داد که طرح مساله «ترور فیزیکی» خاتمی آن هم از سوی یک روزنامه حامی دولت؛ «حتی اگر صرفاً در حد تهدید و فاقد پسزمینههای فعلی و عملی باشد نیز نمیتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد». این نهاد روحانی اصلاحطلب ضمن انتقاد شدید از عملکرد روزنامه کیهان از «عناصر فهیم و معتدل جناح اصولگرا» خواست که «عواقب افراطیگرایهای گردانندگان کیهان را مورد توجه قرار داده و با هر روشی که خود صلاح میدانند، به تغییر ادارهکنندگان این رسانه به ویژه سرمقاله نویس گستاخ آن همت گمارند».
یک روز پس از بیانیه مجمع روحانیون که مقاله روزنامه کیهان را نشانهای از «عمق و ژرفای عصبانیت بخشهای افراطی و رادیکال» میدانست؛ حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان با انتشار مقالهای در شماره امروز شنبه کیهان به میدان آمد تا هم از سرمقاله روز پنجشنبه دفاع کرده باشد و هم بازیای که خود کلید زده بود را وارد فاز تازهای کند.
رسانههای نزدیک به آقای خاتمی از جمله روزنامه اعتماد؛ سرمقاله روز پنجشنبه کیهان را «صریح ترین و بیسابقه ترین پیام مخالفان بازگشت اصلاح طلبان به قدرت» ارزیابی کردند و تاکید کردند که این پیام از «فاز تخریب عبور کرده و وارد مرحله تهدید شده است». این رسانهها همچنین سرمقاله مزبور را «تهدید به ترور» خاتمی خواندند و ادعا کردند کهاین مقاله نشان میدهد طیف همسو با روزنامه کیهان از «هیچ اقدامی» برای جلوگیری از بازگشت خاتمی به قدرت خودداری نخواهد کرد. یکی از رسانههای حامی آقای خاتمی یعنی روزنامه سرمایه نیز با گوشه و کنایهای معنادار هشدار داد که مسئولان امنیتی مراقب باشند این پیشگویی روزنامه کیهان نظیر برخی دیگر از پیشگوییهایش علیه اصلاحطلبان به واقعیت نپیوندند که در این صورت ضربهای اساسی به کشور وارد خواهد شد. این در حالی است که آقای شریعتمداری در نوشته امروز شنبه خود؛ نه تنها تمام این تحلیلها را رد کرد که یادآور شد بابت هشداری که در زمینه حفاظت از جان آقای خاتمی داده است؛ اتفاقاً باید مورد تشویق هم قرار گیرد.
شریعتمداری در بخشی از مقاله خود که پاسخی است به انتقادات دو روز اخیر، مینویسد: «آیا حفاظت از شخصیتهای نظام برای پیشگیری از ترور فیزیکی آنها نیست؟ بدیهی است که پاسخ این سوال مثبت است و اگر بیم از ترور فیزیکی نبود، بهره گیری از تجهیزات فراوان و محافظان ورزیده و کارآزموده برای حفاظت از آنان معنا و مفهومی نداشت. حال اگر یک روزنامه -مثلاً کیهان- درباره احتمال ترور فیزیکی یکی از شخصیتهای نظام هشدار بدهد، باید مورد ملامت و اعتراض قرار گیرد، یا به خاطر این هشدار باید تشویق شود؟ پاسخ این سوال هم کاملاً روشن است و بدیهی است که باید از هشداردهنده- در اینجا روزنامه کیهان- قدردانی و تشکر شود».
مدیر مسئول کیهان در ادامه افزوده است: «خب! حالا سوال بعدی این است که چه کسانی از این هشدار عصبانی شده و دست و پای خود را گم میکنند؟ جواب این سوال هم خالی از ابهام و بسیار بدیهی است چرا که فقط سه دسته از این هشدار عصبانی خواهند شد: اول؛ کانونی که قصد ترور داشته است و با هشدار کیهان، نقشه خود را نقش برآب میبیند. دوم؛ کسانی که زلف خود را با کانون ترور کننده گره زده اند و از این که کانون یاد شده تروریست معرفی شود، حیثیت سیاسی خود را بر باد رفته تلقی میکنند. و سوم؛ کسانی که به هر علت و انگیزه از شخصیتی که نسبت به ترور او هشدار داده شده است، دل خوشی ندارند و ترجیح میدهند احتمال ترور او مطرح نشود تا تروریستها با خیال راحت نقشه خود- که آرزوی دسته اخیر نیز هست- را به اجرا درآورند».
وی با اشاره به سرمقاله روز پنجشنبه کیهان نوشته است: «نویسنده کیهان با اشاره به ماهیت تروریستی آمریکا و هویت وابسته برخی از مدعیان اصلاحات، هشدار داده است که بعید نیست آمریکاییها بعد از ناامیدی از پیشبرد اهدافشان توسط آقای خاتمی، دست به ترور فیزیکی ایشان بزنند، همانگونه که با بی نظیر بوتو در پاکستان چنین کردند. خب! کجای این هشدار، «ضداخلاقی»! «تهدیدآمیز!» «گستاخانه»! و چنین و چنان است که اعصاب مدعیان اصلاحات را به هم ریخته و به جار و جنجال واداشته است؟! تا آنجا که مجمع روحانیون مبارز علیه روزنامه کیهان «بیانیه رسمی»! و بلندبالایی صادر کرده و آسمان و زمین را به هم دوخته است که وا دموکراسیا! وا اخلاق مطبوعاتیا! وا...وا...؟! مگر چه شده است؟!». [علامتهای تعجب و سئوال متعلق به خود نویسنده کیهان است]
مدیر مسئول روزنامه کیهان افزوده: «باید از مدعیان اصلاحات و مخصوصاً از مجمع روحانیون مبارز پرسید، چرا از هشدار کیهان عصبانی شدهاید؟ آیا «آمریکا» را تروریست نمی دانید و به همین علت، از این که کیهان به ساحت مقدس!! عموسام نسبت تروریسم داده است، فریاد وا اخلاقا! برآوردهاید؟! و یا، از این که هشدار کیهان، نقشه احتمالی آمریکا را نقش برآب کرده است، عصبانی شدهاید؟ و یا خدای نخواسته، از این رخداد احتمالی چندان هم بدتان نمی آید!! و...»
وی ادامه داده: «البته کیهان علت اصلی عصبانیت برخی از اطرافیان آقای خاتمی را میداند و درآیندهای نزدیک با ذکر اسناد غیرقابل انکار به آن اشاره میکند. راستی مگر افرادی نظیر رامین جهانبگلو،هاله اسفندیاری، شائول بخاش، کیان تاجبخش و... جاسوسان شناخته شده «موساد» و «سیا» نیستند؟ و مگر همه آنها با آقایان مدعی اصلاحات در ارتباط پنهان و آشکار نبوده اند؟! آیا میتوانند این اسناد آشکاری را که از ارتباط تنگاتنگ برخی اطرافیان آقای خاتمی و شماری از مدعیان اصلاحات با جاسوسان حرفهای یاد شده حکایت میکند را انکار کنند؟! بدیهی است که نمی توانند. راستی حضور برخی از مدعیان اصلاحات با توجه به روابط نزدیک آنها با جاسوسان موساد و سیا، در اطراف آقای خاتمی نگران کننده نیست؟! هست! پس چرا نعل وارونه میزنند؟!»
آقای شریعتمداری در پایان نوشته است: «افراطیون وابسته میخواهند شخصیت آقای خاتمی را فدای اهداف گروهی و حزبی خود کنند و با همین انگیزهایشان را به میدان آورده اند و اکنون بیم آن دارند قبل از موعدی که خود برای کنار زدن او تدارک دیده اند، نوشتههای کیهان، ایشان را متوجهاین ترفند کند. در این باره گفتنیهای دیگری نیز هست که میگذریم، اما سخنی با عزیزان مجمع روحانیون مبارز در میان است و آن، این که؛ ساده اندیشی نکنید و فریب جماعتی را که سابقه شناخته شده و مستندی از وابستگی آنها به بیگانگان در دست است، نخورید شما با آنها هم سنخ نیستید».